Salt og peber sæt i træ

Viser alle 2 resultater

Maden der bliver serveret i et køkken, er aldrig bedre end evnerne hos den kok, der serverer den – men en ting er sikkert: Der skal krydderier til og med et salt og pebersæt er du derfor godt på vej.

Herunder kan du se vores forskellige salt og pebersæt i træ, som kan fyldes med enten tørt salt, havsalt eller kværnsalt samt hele peberkorn. Der kan desværre ikke bruges almindeligt groft salt i kværnen, da dette vil drysse.


To flotte salt og peber sæt i træ

Træ pynter smukt i et nordisk køkken og derfor fører vi også to flotte salt og pebersæt. De komplimenterer på smukkeste vis vores skærebrætter i træ og potteskjuler i træ – men kan også fint stå alene.

Vores salt og pebersæt fås enten i bøgetræ eller i det lidt mørkere egetræ. Fælles for dem begge er, at de er fremstillet af de bedste materialer og indeni har en keramisk kværn, der holder i mange år.

Salt og peberkværnene kan desuden indstilles, så de både kan kværne fint og groft – og så følger der en smart holder med, som du kan placere begge kværne i, når de ikke bruges. Dermed slipper du for uønsket drys på køkkenbordet. Det bliver også nemt at flytte dit salt og pebersæt i træ rundt i huset eller fra køkkenbordet og ud på terrassen til sommerens grillaftener.

Fordelen ved en keramisk salt og peberkværn

Der kan være forskel på den måde en salt og peberkværn er opbygget på. Mange salt og pebersæt i træ har en kværn opbygget af metal, men denne kan med tiden blive sløv, skæv eller ruste, hvormed det bliver svært at kværne sit salt eller sine peberkorn.

Vælger du i stedet et salt og pebersæt i træ med keramisk kværn – som vores – får du derimod en salt og peberkværn der holder sig praktisk i mange år. En keramisk kværn har også minimal modstand, hvilket gør det nemt at kværne salt og peber, hvormed du kan spare på kræfterne i fingre og hænder. Det er især en fordel for børn og ældre.

Vedligehold af dit salt og pebersæt i træ

Vores salt og pebersæt i træ eller holderen tåler ikke opvaskemaskine. Det er dog virkelig nemt at gøre alle delene rene med en fugtig klud. Skulle der være kanter, som kluden har svært ved at nå, kan du bruge en fugtig vatpind. Tørrer du kværnene af efter hver brug vil du dog i praksis aldrig ende med et snavset sæt.

Selve kværnene er lakerede, mens holderen er behandlet med olie. Synes du holderen til dit salt og pebersæt i træ har mistet sin glød, kan du genopfriske denne ved at smøre den ind i neutral madolie med en blød klud. Tør derefter blot efter med en ren tør klud eller et stykke køkkenrulle.