Ball Mason Jar

Viser 1–12 af 24 resultater


Historien om Ball Mason Jar

Den første Ball Mason Jar blev født den 30. november 1858. Ophavsmanden var John Landis Mason - en professionel blikkenslager, der patenterede det første glas med en skruehætte, der oprindeligt var lavet af zink.

Nogle år senere begyndte Ball Mason Jars at blive seriefremstillet i Buffalo (NY) takket være brødrene Frank og Edmund Ball, som straks indså, at det ville være en revolutionerende metode til at bevare mad - i en lufttæt beholder med den ekstra fordel, at den var genanvendelig. Samtidig kunne brødrene fremstille de praktisk Ball Mason Jars til en overkommelig pris for offentligheden.

Resultatet: Bal Mason Jars blev en rungende succes blandt befolkningen.

Sådan virker en Mason Jar

En Mason Jar opnår sin hermetiske lukning ved hjælp af et særligt dobbeltlåg: Et låg med en gummiring på undersiden som sørger for at låget slutter tæt og skaber vakuum – samt et ydre låg, der består af en ring, der skrues fast om glasset.

Ball Mason glas i flere farver

Ud over gennemsigtigt glas, som er det mest almindelige, blev Ball Mason Jars oprindeligt lavet i forskellige farver. Det blev gjort for at beskytte maden i glassene mod sollys og dermed bevare fødevarens smag og næringsværdi i længere tid.

The Ball Mason Blue, eller Aquamarine, fik sin karakteristiske farve fra sandet fra Lake Michigan, der blev brugt til at lave glasset. De intense blå, mørkegrønne eller gule toner er i dag er eftertragtede af samlere.

Hos Cozytrends kan du købe Ball Mason glas i klassisk gennemsigtig og i særlige Limited Edition, når disse sendes på gaden fra Ball Mason.

Sådan kan du bruge dine Mason Jars

Med den nye trend indenfor fødevarer – hvor der skal undgås madspild, hjemmelavede madvarer opprioriteres og plastikemballage begrænses - er der behov for at bruge glas i husholdningen. Enten derhjemme eller på farten.

Derfor har de flotte Ball Mason Jars gjort deres indtog i de europæiske hjem gennem de senere år og nu er turen kommet til Danmark.

Mason Jars kan bruges til juice, smoothies, te, syltetøj, saucer og enhver anden mad. Både i køkkenskabene og on-the-go til madpakken. Ball Mason glas er også populære hos dem, der fermenterer, sylter og henkoger.